=Yapı=
<div class="mw-translate-fuzzy">
Tarama arayüzü, 3D görüntülerin alımını düzenleyen sihirbazın bir parçasıdır. Temel araç çubuğu, tarama ve tarama haznesindeki nesnenin pozisyonunun ve üzerine vuran ışığın kontrol edilmesini sağlayan kameralarının canlı görünüm kontrollerine yönelik spesifik araçlar sağlar.
</div>
{{Screenshot|Wizard-interface-scan.png}}
==Tarama Araç Çubuğu==
<div class="mw-translate-fuzzy">
Tarama araç çubuğundaki işlemler uygulanmakta olan adıma göre değişebilir. Aşağıda, tüm olası simgelerin listesi, uygulamaları ve referans adımları verilmiştir:
</div>
<div class="mw-translate-fuzzy">
;{{List button|prevAction.png}} Önceki: Önceki adıma döner. İlk tarama adımında simge etkin değildir.
;{{List button|scanAction.png}} Tara: Uygulanmakta olan adıma özel alım prosedürünü başlatır. Bu simge her zaman etkindir.
;{{List button|copyRefAction.png}} Referanstan Kopyala: Uygulanmakta olan adım için önceden alınan bir görüntünün kopyalanmasını sağlar. Bu işlem sağlıklı durumlar ve pontiklerin yanı sıra Mum Modelaj tarama adımlarında etkindir. Bu işlem tümüyle otomatiktir, bunun anlamı kopyalanmış bir görüntünün ilgili simgeye tıklanması gerekmeden bu adımda zaten gösterileceğidir. Kullanıcı yine de görüntüyü tekrar tarayabilir ve ardından son taramadan memnun değilse ilk referansı kopyalayabilir.
;{{List button|nextAction.png}} İleri: Projede bir adım ileri gider. Bu simge uygulanmakta olan adım tamamlandığında veya atlanabilir adımlar olduğunda etkindir.
</div>
Tarama başlatıldığında, bir ilerleme tekerleği gösterilir. Tarama {{Inline button|stopAction.png}} düğmesine tıklanarak durdurulabilir.
===Tümleştirme===
<div class="mw-translate-fuzzy">
Tümleştirme işlemi nesneyi tam prosedür uygulanarak yeniden taramak gerekmeksizin tarama işlemine bilgi eklenmesini sağlar. {{Inline Button|integrateAction.png}} düğmesi tıklandığında '''tümleştirme paneli''' açılır.
</div>
[[File:Integrate-actions.png]]
<div class="mw-translate-fuzzy">
Bir tümleştirme gerçekleştirmenin iki yolu vardır. İki yöntemden birini seçmek için ilgili düğmeye tıklayın ve ardından Tümleştir düğmesine tıklayarak tümleştirmeyi başlatın:
</div>
; Görünümü Takip Et: '''Görünümü Takip Et''' düğmesine tıklayın. 3D nesneyi uzayda hareket ettirin ve görünümü eksik bilgilere ortalayın. Tekrar taramanız gereken noktanın kameraların canlı görünümlerinde görünür olduğundan emin olun ve '''Tümleştir''' düğmesine tıklayın.
[[File:free-profiles-scan.png]]
<div class="mw-translate-fuzzy">
Taranabilen farklı şekillerin tüm ayrıntılarını almak ve bir referans nesnesi için gereksiz sayıda fazla görüntü kullanılmasını önlemek için her bir nesne farklı bir prosedürle taranır. Örneğin, artikülasyon taraması yatay bir plandaki yalnızca dört görüntüyle gerçekleştirilir ve oklüzyon dengesinin kaybolmasını önlemek için hız düşürülür; diğer yandan, modeller 6 görüntüyle düşük eğiklikte, güdükler daha yüksek eğiklikte 12 görüntüyle taranır.
</div>
<div class="mw-translate-fuzzy">
Bu '''profiller''', Open Technologies'in belirli bir nesnenin nasıl taranacağına yönelik önerileridir; ancak dental nesneler nadiren birbirine benzer olduğundan her zaman en iyi prosedürler olacakları söylenemez. Bu varsayımdan yola çıkarsak, kullanıcıların görüntü ve detay sayısını artırmak veya azaltmak için tarama profilini mi değiştirecekleri yoksa profil listesinde herhangi başka bir sesi mi seçecekleri her zaman kendi tercihleri olacaktır. Elbette, daha yüksek detay seviyesi ve daha fazla görüntü sayısı daha yoğunluklu bir dosya sağlayacaktır.
</div>
Dahası, kullanıcılar iletişim kutusunun alt kısmında '''Gelişmiş''' düğmesine tıklayarak seçilen tarama profilinin bazı gelişmiş parametrelerini değiştirebilir.
{{Screenshot|wizard-multidie-def.png}}
<div class="mw-translate-fuzzy">
Çoklu güdük tanımlaması {{Inline button|mdSetupAction.png}}, güdük tarama adımının başında otomatik olarak görünür. 9 çoklu güdük pozisyonu ilk kadranın öğelerinden (varsa) başlanarak doldurulur ve standart numaralandırma sırasını takip eder. Sihirbaz her bir güdüğün ekleneceği pozisyonu gösterir. Güdükler pozisyon sayısını aşarsa, projede tanımlanan tüm öğelerin taranması için sihirbaza daha fazla adım eklenir. <br />
Çoklu güdük plakası kullanılırsa, yazılım önceden hangi güdüğün hangi pozisyonda olacağını bilir ve kendi referanslarına otomatik olarak hizalanacak öğelerin daha fazla tanımlanması gerekmez.
</div>
<div class="mw-translate-fuzzy">
Kullanıcı, '''özel ayar''' {{Inline button|customSetupAction.png}} düğmesine tıklayarak çoklu güdük plakasının kullanımına alternatif özel bir güdük taraması sırası belirleyebilir.
</div>
{{Screenshot|Wizard-diescan.png}}
==Canlı görünüm==
<div class="mw-translate-fuzzy">
Yazılımın sağ üst köşedeki canlı görünüm nesnenin pozisyonunun ve taranacağı ışık miktarının kontrol edilmesini sağlar. <br /> Işığın, aynı projedeki farklı nesneler için yansımaların önlenmesi ve tarama kalitesinin iyileştirilmesi için değiştirilmesi gerekebilir.
</div>
Işık yoğunluğu pencerenin sol tarafındaki çubuk kullanılarak düzenlenebilir.
Kırmızı işaretlemeler nesnelerin aşırı ışıklandırılmış ve alınması zor alanları gösterir. Tarama kalitesinin kötüleşmemesi için ışık yoğunluğunu çok da düşürmemeye dikkat edin.
By clicking on the button below the light intensity bar, the live size changes.
{{Navigation|Project-options|Edit}}